Hoera , we zijn een "culturele ANBI

  • De schenkingen die u nog dit jaar doet aan Johannes & Friends gaan volledig naar de musici die gespeeld zouden hebben op 9 concerten van onze Messiah tournee, die niet door kon gaan door de lock-down.
  • Johannes & Friends is door de Belastingdienst aangewezen als “culturele ANBI”. Dat betekent dat wat u schenkt aan onze stichting aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. Schenkingen aan een culturele ANBI mogen zelfs voor 125% worden afgetrokken voor de inkomstenbelasting. Voorbeeld: als u € 200 schenkt mag u € 250 aftrekken voor de inkomstenbelasting.
  • Uiteraard stelt de Belastingdienst daar enkele voorwaarden aan. Meer daarover staat hier.

Rapportage

Hier vindt u 

DE GEGEVENS

Stichting Johannes & Friends
Culturele ANBI
RSIN/fiscaalnummer 862718314
KvK-nummer 83080198

IBAN: NL 58 TRIO 0320 2787 35

De Stichting Johannes & Friends is de nieuwe stichting waaronder de projecten van Johannes Leertouwer en zijn Nieuwe Philharmonie vallen. De stichting is op 15 juni 2021 opgericht. 
De Stichting heeft een bestuur en een Raad van Toezicht, en past de principes van de Governance Code Cultuur 2019 toe. Uitgebreide gegevens en het Voorlopig beleidsplan 2021-2025 van de Stichting Johannes & Friends staan allemaal hier in een overzichtelijke pdf.

Het mooie begin van dit avontuur
De Stichting Johannes & Friends ontstond in donkere dagen van winter 2020/2021. Corona heerste, concertzalen zaten op slot, musici zaten onbetaald thuis… dit dreigde het tweede achtereenvolgende jaar zonder Matthäus te worden.
Een paar dagen voor Johannes het definitief zou afblazen, zei Marten Root (bevriende fluitist) tegen hem: “kijk hier eens naar”. Dat bleek te gaan over de reconstructie van de Oer-Matthäus (door Rens Bijma en Pieter Dirksen). Zo’n eerste versie is op zich al bijzonder maar interessant in deze “anderhalvemetertijd” is ook dat deze versie gespeeld kan worden met een heel kleine bezetting. Met Voordekunst werd een crowdfunding opgezet in de hoop dat daarmee € 15.000 kon worden opgehaald voor de musici van wat inderhaast Johannes & Friends werd genoemd.
De crowdfunding werd een grandioos succes: dankzij de gulle gaven van oude en nieuwe vrienden werd het streefbedrag ruimschoots overtroffen. NPO Radio 4 beloofde het concert uit te zenden en er werd ook nog een sponsor voor de livestream gevonden.
Een paar weken later zat Johannes bij de notaris om de Stichting Johannes & Friends op te richten. Vrolijk einde: de notaris las de plannen en bood een dag later aan om in de Raad van Toezicht te gaan zitten.

De sponsors en supporters nu
Johannes en Friends wordt op het ogenblik al gesteund door:

  • M440. Een team internetspecialisten, die websites ontwikkelen (opzet en design) en helpen bij het gebruik van digitale marketingtools. Hier vindt u hun website