Succesvolle crowdfunding voor Oer-Matthäus door Johannes & Friends

Update: waar en wanneer is de oer-Matthäus te horen en te zien

Op dinsdag 30 maart om 19.00 uur de oerversie van de Matthäus Passion te beluisteren in het programma Avondconcert via NPO radio 4.

Op Goede vrijdag 2 april is deze Matthaus te zien vanaf 13.30 uur via www.klassiekemuziek.nl. (met gratis registratie).

Daarnaast plaatst ook de Stadsgehoorzaal Leiden de registratie op hun website. Als u niet kunt kijken of luisteren op de genoemde tijdstippen, dan is dat geen probleem. Op radio 4 kunt u via uitzending gemist terugluisteren en de videoregistratie blijft nog minimaal twee weken na Goede Vrijdag beschikbaar. Ook zullen Tv-West en RTVUtrecht de registraties uitzenden rond Pasen.

Mooi nieuws! Johannes gaat met een groep bevriende musici de oerversie van de Matthäus Passion uitvoeren.

Doe mee en maak het mogelijk   >>

In Nederland kennen veel mensen de Matthäus Passion, en we kennen allemaal dezelfde, prachtige, “tweekorige” versie. Muziekwetenschappers vermoedden al een tijdje dat er een veel vroegere versie heeft bestaan: de “Oer-Matthaus”… alleen is daarvan geen handschrift van Bach bewaard gebleven.
Maar zie daar… de Nederlandse musicoloog Rens Bijma die veel onderzoek naar Bach doet, heeft een reconstructie gemaakt van de oerversie.
Deze “enkelkorige” Oerversie biedt een unieke kijk op wat de kern van de Matthäus is én leent zich heel goed voor deze tijd omdat deze met een veel kleinere bezetting kan worden gespeeld. Deze versie is nog nooit uitgevoerd door een professioneel gezelschap en dat is wat Johannes & Friends nu voor het eerst wil doen.
Om deze OerMatthäus mogelijk te maken is nu een crowdfunding gestart. Er is € 15.000 nodig voor de – niet riante – vergoeding voor de 25 instrumentalisten en zangers (allemaal m/v). De publieke omroep NPO maakt een audio-opname. Wie doneert aan de crowdfunding, krijgt in elk geval een leuke tegenprestatie. En als we het doel niet halen, geld terug.

Nieuwsgierig? Bekijk de mogelijkheden, doneren al vanaf €10 en we zitten nu al boven ons eerste streefbedrag, met dank aan alle donateurs tot nu toe. Met een bedrag daarboven kunnen we nog meer mogelijk maken, bijv online streaming.
Doe mee en maak het mogelijk   >>