Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Brahms’ enerverende Dubbelconcert voor viool & cello door Wispelwey – Sato

19 september 2020 17:30

Pieter Wispelweij en Shunske Sato Stadsgehoorzaal Leiden september 2020

De vermaarde cellist Pieter Wispelwey en violist Shunske Sato soleren samen in Brahms’ Dubbelconcert, uitgevoerd door de Nieuwe Philharmonie o.l.v. Johannes Leertouwer!

Dit beroemde concertstuk van Brahms wordt op een unieke wijze uitgevoerd. Leertouwer ging helemaal terug naar de bron en diepte uit de archieven lang vergeten speeltechnieken op, zoals die in de tijd van Brahms gebruikelijk waren. Leertouwer vertaalde deze in een nieuwe ‘oude’ uitvoeringspraktijk op enkele stukken van Brahms, waaronder het vanavond te spelen Dubbelconcert. Hierdoor klinkt dit concert authentieker dan ooit en benadert het de versie zoals de componist deze in gedachten had.
Deze hernieuwde en frisse aanpak van het Brahms Dubbelconcert komt voort uit het promotieonderzoek van Leertouwer aan de Leidse Universiteit.

Ook benieuwd?

Ervaar en beoordeel zelf het resultaat op 19 september in de Grote Zaal van Stadsgehoorzaal Leiden.

 

Dit concert hoort in de serie waarin ook Symfonie no.2 van Brahms wordt opgevoerd. Deze concerten zijn bedoeld voor de Brahms-liefhebbers die alles al denken te hebben gehoord én voor de avonturiers die op zoek zijn naar iets nieuws.

 

Brahms Concert voor viool en cello in a op. 102
De Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes Leertouwer
Cello: Pieter Wispelwey
Viool: Shunske Saho

Gegevens

Datum:
19 september 2020
Tijd:
17:30
Kaarten en informatie:
Kaarten

Site Footer