Violist
Johannes Leertouwer was concertmeester bij o.a. Anima Eterna van Jos van Immerseel en bij het orkest van de Nederlandse Bachvereniging. Met deze orkesten en met o.a. de Osaka Symphoniker en het Nederlands Kamerorkest trad hij ook als solist op. Hij is hoofdvakdocent viool aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Johannes bespeelt een viool van de gebroeders Amati, Cremona uit 1619.

Dirigent
Johannes is een dirigent met een breed repertoire en een bijzonder stijlbesef. Hij werkte zelf met dirigenten als Abbado, Bernstein, Chailly, Dorati, Haitink en Harnoncourt. Drie gebieden hebben zijn speciale voorliefde: de interpretatie van de Weense klassieken, het coachen van strijkorkesten en het werken met vocalisten. Johannes dirigeerde bij o.a. de Nederlandse Bachvereniging en het Orchestra Osaka Symphoniker.

Johannes
Johannes Leertouwer is een mens met een mening. Hij spit, graaft en wroet naar de geschiedenis en achtergronden van elk stuk. En hij speelt en dirigeert ook elk werk met een duidelijke opvatting. Het aardige van Johannes is dat hij die opvatting niet opdringt. Integendeel, hij legt uit en licht toe. Hij overtuigt op inhoud. Op deze site doet hij dat in een paar filmpjes.

Volledige biografie »